Actieve Subwoofers

 

 

REL Acoustics
Niet bepaald onder de indruk van de bestaande subwoofers besloot Richard Edmund Lord, nota bene na zijn pensionering, zelf maar eens een subwoofer te maken. Richard zelf was tevreden; en niet veel later ontdekten vrienden, bekenden en audioliefhebbers de unieke kwaliteiten van deze robuust gebouwde en inmiddels legendarische subwoofer. Na een nieuwe en korte carrière als zelfbouwer in de schuur achter het woonhuis startte hij in 1990 als zelfstandig ondernemer REL Acoustics in Bridgend, Wales. Lord omschreef zijn producten als sub bass systems (sublaagsystemen) omdat de weergavekwaliteiten van een REL gerealiseerd worden door een systeemontwerp. Waar normale subwoofers slechts overweg kunnen met een lijnsignaal, introduceerde hij een unieke schakeling waarbij het klankkarakter en de timing van het totale muzieksysteem wordt opgenomen in het sublaagsysteem. Dit unieke en gepatenteerde ABC systeem wordt toegepast in alle REL sublaagsystemen, met uitzondering van de nieuwe HT serie die specifiek voor home theater toepassingen is ontwikkeld. Na de tweede pensionering van Richard Lord en de overname in 2005 is door het huidige management gewerkt aan uitbreiding en vervolmaking. Nog immer vormen betrouwbaarheid en muzikaliteit de hoeksteen van het succes en is REL Acoustics met louter high-end modellen heden ten dage nog steeds de onbetwiste marktleider in dit segment.

  T/Zero en T/i-Series  

Deze serie van ultra compacte sub-bas systemen begint bij de T/Zero. De T/Zero is uitgevoerd met een langeslag woofer en een 100 Watt versterker. Dit compacte model is specifiek ontworpen voor gebruik in combinatie met compacte luidsprekers in kleinere ruimtes en maakt weergave tot 38Hz mogelijk. Voor grotere ruimtes bepalen meer kastinhoud, grotere woofers, aanvullende passieve radiators en meer versterkervermogen het onderscheid. De drie T/i modellen bieden een grotere kastinhoud, meer versterkervermogen en een groter conusoppervlak voor nog meer laagfundament (T/5i tot 32Hz, T/7i tot 30Hz en T/9i tot 28Hz). Optioneel is voor draadloze aansluiting voor de Ti modellen een 16-bit digitale zender/ontvanger (Arrow™) leverbaar. Alle T en T/i modellen zijn voorzien van de REL’s unieke ABC afregeling en unieke Set-Safe overbelastingsbeveiliging. De kastafwerking is een 5 laags handopgebrachte en handgepolijste zwarte of witte hoogglans lak.


 
 
T-zero
 

T5i

T7i

T9i
 
  HT/ Series  

Deze serie is in het leven geroepen om tegemoet te komen aan de vraag naar een economisch geprijsde, bijzonder dynamische, actieve subwoofer specifiek voor home theater toepassingen. De ideale combinatie van de lichtgewicht CarbonGlas™ drivers met de krachtige Klasse-D versterker levert een ongekende dynamiek. Er zijn speciale ingangsfilters ontwikkeld om het laagste laag onder de 20Hz geraffineerd weer te kunnen geven. De mogelijkheid om draadloos, zonder compressie te gebruiken, maakt de propositie nog eens extra interessant.
 HT/1003


HT/1205

HT/1508 Predator
 
  S/SHO Series  

Gegoten luidsprekerkorven, Aluminium conussen, ultralichte passieve radiatoren van koolstof, high power NextGen klasse-D versterkers; het is allemaal nodig voor het onderste uit de kan. De drie S/SHO (Super High Output) modellen leveren volledige lineaire weergave van het onderste technisch octaaf (20-40 Hz). Voor een extra halve octaaf zijn alle facetten in de ontwerpen constructiefases opnieuw onder handen genomen. Zowel mechanisch door dikkere kastwanden, stijvere schoring en robuuste aluminium voeten als elektronisch met aandacht voor de groepslooptijden (< 8ms) en optimalisering van het versterkerrendement (> 95%). Het resultaat is ultieme verfijning en transparantie in sublaag. Optioneel is voor draadloze aansluiting voor de S/SHO modellen een 24-bit digitale zender Leverbaar (Longbow™). De benodigde ontvanger is reeds ingebouwd. De S/SHO modellen zijn voorzien van de REL’s unieke ABC afregeling en unieke Set-Safe overbelastingsbeveiliging. De kastafwerking is een 8 laags handopgebrachte en handgepolijste hoogglanslak. De 212/SE is alleen leverbaar in zwarte uitvoering. De S/3SHO en S/5SHO zijn naar keuze leverbaar in witte of zwarte uitvoering.
 


S3 SHO

S5 SHO

212SE
 
  Reference Series  

De G1mkII en de No. 25 vormen REL’s topmodellen. Het onderdrukken en beheersen van kastresonanties door verdere verfijning van de behuizing door toepassing van 30 mm gebogen wanden en hardhouten schoren. Het verhogen van de maximale geluidsdruk en een nog verder doorlopend laag door toepassing van koolstof voor de luidsprekerconussen in combinatie met nog meer versterkervermogen. Draadloze IR afstandsbediening met dimbaar LED-display voor optimaal gebruiksgemak tijdens de afregelprocedure. De G1mkII combineert een 12” woofer met een 600 Watt versterker wat resulteert in een laagweergave tot 15Hz (-6dB). No. 25 combineert een 15” woofer met een 1000 Watt versterker wat een laagweergave tot 14 Hz (-6 dB) mogelijk maakt. Optioneel is voor draadloze aansluiting voor No. 25 een 24-bit digitale zender leverbaar (Longbow™). De ontvanger is reeds ingebouwd. De Reference modellen zijn voorzien van de REL’s unieke ABC afregeling en unieke Set-Safe overbelastingsbeveiliging. De kastafwerking is een 12 laags handopgebrachte en handgepolijste hoogglanslak. De Reference modellen zijn alleen leverbaar in zwarte uitvoering.

 
G1 MKII

N0.25