Audio Racks

 

 

PlenQ
We waren in de zevende hemel toen we de eerste racks van PlenQ voor ons zagen. Een perfecte balans tussen stijl en kwaliteit. Nog blijer werden we door de bevestiging van wat we al dachten te weten: een rack van PlenQ brengt kwaliteit in ieders bereik. Muziek klinkt volkomen los, luchtig en uitgebalanceerd. We voelden ons alsof alle wensen vervuld waren. De audiogeest was uit de fles. Decennialange ervaring in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige audioproducten, heeft de basis van PlenQ gevormd. PlenQ is een in Nederland bedacht en ontwikkeld product. De combinatie van een doordacht ontwerp en de toepassing van uitsluitend hoogwaardige materialen leidt tot kwaliteit. PlenQ ontwikkelde met slechts op maat gemaakte en de hoogst verkrijgbare kwaliteit materialen een nieuwe referentie.

PlenQ Bamboo 1-4

Alles past perfect

De plateaus
PlenQ gebruikt uitsluitend 25 mm hoog, massief bamboe multiplex. Strookjes bamboe worden gekookt waardoor de naturelkleur wordt gestabiliseerd. Onder hoge druk wordt van de strookjes plaatmateriaal vervaardigd. Dit wordt als eerst maatvast gesneden op een CNC machine. Vervolgens wordt het plateau voorzien van een krasvaste polyurethaan laklaag. De laklaag maakt het plateau vloeistofdicht, naadloos, slijtvast en vuilafstotend. De plateaus meten 600 x 400 x 25 mm.De kolommen
PlenQ gebruikt uitsluitend met echt koolstof (3K doek) versterkte glasfiber kolommen. De kolommen worden onderling verbonden met een draadeind in een op maat gemaakt, verankerd aluminium onderdeel in de kolom. Bij PlenQ geen zichtbare schroeven, boutjes, veertjes, ringetjes of moertjes. En... alles past perfect. De kolommen hebben een diameter van 25 mm en zijn er in 4 hoogtes, te weten 60, 130, 180 en 240 mm. De 60mm hoge kolom wordt onder het onderste plateau geplaatst en voorzien van de spike en borgmoer.De montage
PlenQ gebruikt uitsluitend zwart geanodiseerd aluminium (6061) voor alle zichtbare metalen onderdelen. Op maat gemaakte en in het bovenste plateau verzonken eindkappen. Op maat gemaakte 25 mm spikes die perfect aansluiten op de meegeleverde 25 mm onderlegschijven. Op maat gemaakte 25 mm borgmoeren die zorgen voor een stabiele plaatsing. En... alles past perfect.

Kwaliteitsproduct

Het kabelmanagement
Alle plateaus zijn voorzien van twee unieke sparingen. Hierdoor kunnen de kabels netjes worden weggewerkt. Spanning/stroom en signaal kunnen worden gescheiden. De sparingen zijn doordacht en maken doorvoer van de meest grote connectoren en dikke kabels mogelijk. Unieke combinatie PlenQ is groen. In dit geval houdt dat in dat er uitsluitend gebruik gemaakt is van duurzame materialen met een zo laag mogelijke CO2 voetafdruk. Zelfs bij de productie van de koolstof buizen is getracht hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het unieke van PlenQ is dat in de zoektocht een zo groen mogelijk hifi-meubel te produceren, er tevens een oplossing is gevonden voor de akoestische voetafdruk van het rack. Door de uitgelezen vorm van de plateaus en de kolommen heeft een PlenQ hifi-rack bijna geen invloed het geluid dat de luidsprekers de kamer in laten vloeien.
 


PlenQ ontkoppelt
Behalve de duurzaamheid van de onderdelen, heeft de toepassing van sandwich-constructie van de plateaus die vervolgens onderling onder spanning worden gezet een unieke eigenschap op de mate van afvoer van resonanties. Voorts vormt de combinatie van bamboe, koolstof met glasfiber kern, aluminium en polyurethaanlak de perfecte basis voor allerhande hifi-apparatuur. Ieder component zal op een PlenQ optimaal zijn werk kunnen doen.