NEW HORIZON GD2 Draaitafel

 

 

GD2
Een 24V AC synchroonmotor, een omgekeerd lager, een ronde siliconen snaar, een stofkap en groot formaat stelvoeten worden standaard geleverd op alle New Horizon modellen. Ook zijn alle modellen voorzien van hoogwaardige vergulde chassisdelen voor het eenvoudig monteren of wisselen van de bijgeleverde bekabeling. Kan het nog mooier, vraag je je af. Jazeker, want New Horizon kent nog een model, te weten de GD2. De GD2 is Ä 300 duurder dan de GD1, maar daar krijg je een hoop voor terug. Allereerst een 8,6 inch koolstof toonarm met uitgebreide instellingsmogelijkheden. Ook wordt een hogere (12 mm) en zwaardere (1050 gram) draaischijf bijgeleverd. De 12 mm draaischijf is ook voorzien van een groef welke aflopen van de snaar onmogelijk maakt. Verder is de behuizing voor een nog betere demping van doorlekkende signalen samengesteld uit twee sokkels. Een 25 mm hoge sokkel met hierin een door vier afgestemde veren opgehangen motor. Hierop een tweede, akoestisch en mechanisch ontkoppelde, sokkel van 16 mm hoogte waarop het lager van de draaischijf en de koolstof toonarm zijn gemonteerd. Door toepassing van een extra sokkel is de GD2 iets zwaarder (7,2 kilogram) en hoger (450 x 365 x 130 mm). De uitgebreid instelbare toonarm wordt geleverd met een extra contragewicht wat toepassing van nagenoeg alle gangbare elementen mogelijk maakt. Een element wordt niet bijgeleverd.

Dubbel HD fiber sokkel   AC synchroon motor

De stijve basis zoals in model GD1 wordt verdubbeld in model GD2. Twee HD fiber sokkels van verschillende dikte worden van elkaar ontkoppeld door een laag isolerend en resonantie dempend materiaal. Het resultaat is een nog efficiŽntere ontkoppeling van de motor (grote bron van zelf gegenereerde trillingen) op het eerste sokkel van de arm en draaischijf op het tweede sokkel. Het constructieve materiaal is gelijk: samengeperst houtpulp en kunstharsen, bekend als MDF HD.

 

Het kloppend hart van de draaitafel is een compacte 24 Volt AC synchroon motor met extreme gelijkloop. Een AC motor is ongevoelig voor spanningsvariaties in het lichtnet; de gelijkloop wordt gegarandeerd door de netfrequentie. Het hoge koppel en de rotatiesnelheid van 500 rpm van deze motor dragen actief bij aan een correcte en stabiele snelheid van de draaischijf.

     
Mechanische ontkoppeling   Snaaraandrijving
Bij een draaitafel is de grootste interne bron van contactgeluiden en resonanties de motor. De motor dient zoveel mogelijk te worden geÔsoleerd van alle andere delen van de draaitafel. De motorisolatie in de New Horizon draaitafels wordt mogelijk gemaakt door een uniek mechanisch veringsysteem. Door middel van stalen precisie veren, gekalibreerd op het zwevende gewicht van de motor en de aandrijving wordt de overdracht van trillingen naar de sokkel efficiŽnt geblokkeerd.   De aandrijving door de poelie op de draaischijf wordt verzorgd door een ronde en naadloze siliconenrubber snaar. Een ronde en naadloze snaar zorgt voor een constante energieoverdracht en een goede onderdrukking van de trillingen geproduceerd door de motor tijdens het aandrijfproces. Een ronde siliconenrubber snaar is ook langer vormvast (rekt niet) en heeft een langere levensduur.
     
Omgekeerd lager   Koolstof arm
New Horizon draaitafels onderscheiden zich door de toepassing van omgekeerde lagers. Bij een omgekeerd lager bevindt het rotatiepunt zich op gelijke hoogte met de aandrijving (snaar). De draaischijf hangt over het lager voor een grotere stabiliteit.Een driedelig lager van twee aluminium chassisdelen en een RVS kogel garandeert een perfecte en stille rotatie. Een keramische kogel is als optie leverbaar.   Model GD2 wordt geleverd met een rechte 8,6 inch toonarm met koolstof armbuis. Koolstof is zeer licht en resonantiearm. De arm is voorzien van instelbare azimuth en instelbare dwarskrachtcompensatie. Een extra contragewicht wordt bijgeleverd wat de toepassing van veel modellen MM of MC elementen mogelijk maakt.
     

Draaischijf

 

  Stofkap

Model GD2 wordt geleverd met een laser gesneden helder acryl draaischijf van 12 mm hoog (1050 gram). De draaischijf is na het snijden op een precisie-draaibank gekalibreerd.   Alle modellen worden geleverd met een stofkap van helder acryl. De hoeken zijn met warmte gebogen. De kap is hierdoor naadloos en niet verlijmd. De kap is niet scharnierend.
     
   

 Aansluitingen

    Alle modellen zijn voorzien van vergulde RCA aansluitingen en een gescheiden aardconnector.
     

Specificaties
- Behuizing: 2 ontkoppelde HD fiber sokkels
- Toonarm: 8,6 inch toonarm met koolstof armbuis.
- Element: niet meegeleverd
- Aandrijving: ronde en naadloze siliconenrubber snaar
- Motor: AC synchroonmotor 24V.
- Ontkoppeling: motor door afgestemde veren op de eerste sokkel, toonarm en lager door fysieke
  separatie op de tweede sokkel.
- Snelheden: 33⅓ en 45 omwentelingen per minuut
- Toerentalkeuze: door omleggen snaar
- Draaischijf: 12 mm/ 1050 gram laser gesneden en vervolgens gekalibreerd op precisie draaibank.
  Vervaardigd uit helder acryl.
- Dwarskrachtcompensatie: mechanisch d.m.v. gewichtje
- Afmetingen: (BxDxH) 450 x 365 x 130 mm
- Gewicht: 7,2 Kg
- Afwerking: meerdere lagen satijn zwarte of satijn witte krasbestendige ovengeharde lak

Meegeleverde accessoires
- Aansluitkabels (RCA)
- Externe voeding 230V > 24V. AC / 500 mA
- Stofkap van volledig transparant (helder) acryl
- Handleiding
- Inbouwmal voor element
- Gewichtje voor dwarskrachtcompensatie
- 1 x extra contragewicht voor toonarm

Reviews