NEW HORIZON GD2.25 Draaitafel

 

 

GD2.25
De GD2.25 is de logische vervolgstap op het model GD2. De draaischijf is weer zwaarder uitgevoerd tot 25 mm acryl en weegt dan 2100 gram. De GD2.25 beschikt over twee 25 mm hoge HD fiber sokkels voor een nog betere demping. De motor is opgehangen in afgestemde veren gemonteerd in de eerste sokkel, de draaischijf en de toonarm zijn gemonteerd op een mechanisch ontkoppeld tweede sokkel. De GD2.25 wordt geleverd met een 9 inch arm met  aluminium armbuis. Hij staat iets hoger op de poten met afmetingen van 450 x 365 x 156 mm en weegt 11,7 kg.  Naast de stofkap krijg je er ook nog 2 extra contragewichten voor de toonarm bij. Een element dient zelf aangeschaft te worden. Want dat wordt in deze prijsklasse een te persoonlijke kwestie.

Dubbel HD fiber sokkel   AC synchroon motor

De opbouw met een sokkel van 25 mm en een opbouw van 16mm zoals in model GD2 wordt opgewaardeerd tot 2 sokkels van 25 mm in model GD2.25 Opnieuw vindt ontkoppeling plaats door door een laag isolerend en resonantie dempend materiaal.  Het resultaat is een nog efficiŽntere ontkoppeling van de motor (grote bron van zelf gegenereerde trillingen) op
het eerste sokkel van de arm en draaischijf  op het tweede sokkel.

 

Het kloppend hart van de draaitafel is een compacte 24 Volt AC synchroon motor met extreme gelijkloop. Een AC motor is ongevoelig voor spanningsvariaties in het lichtnet; de gelijkloop wordt gegarandeerd door de netfrequentie. Het hoge koppel van deze motor draagt actief bij aan een correcte en stabiele snelheid van de draaischijf.

     
Mechanische ontkoppeling   Snaaraandrijving
Bij een draaitafel is de grootste interne bron van contactgeluiden en resonanties de motor. De motor dient zoveel mogelijk te worden geÔsoleerd van alle andere delen van de draaitafel. De motorisolatie in de New Horizon draaitafels wordt mogelijk gemaakt door een uniek mechanisch veringsysteem. Door middel van stalen precisie veren, gekalibreerd op het zwevende gewicht van de motor en de aandrijving wordt de overdracht van trillingen naar de sokkel efficiŽnt geblokkeerd.   De aandrijving door de poelie op de draaischijf wordt verzorgd door een ronde en naadloze siliconenrubber snaar. Een ronde en naadloze snaar zorgt voor een constante energieoverdracht en een goede onderdrukking van de trillingen geproduceerd door de motor tijdens het aandrijfproces. Een ronde siliconenrubber snaar is ook langer vormvast (rekt niet) en heeft een langere levensduur.
     
Omgekeerd lager   Koolstof arm
New Horizon draaitafels onderscheiden zich door de toepassing van omgekeerde lagers. Bij een omgekeerd lager bevindt het rotatiepunt zich op gelijke hoogte met de aandrijving (snaar). De draaischijf hangt over het lager voor een grotere stabiliteit. Een driedelig lager van twee aluminium chassisdelen en een RVS kogel garandeert een perfecte en stille rotatie. Een keramische kogel is als optie leverbaar.   Model GD2 wordt geleverd met een rechte 9 inch toonarm met aluminium armbuis. De arm is voorzien van instelbare VTA (armhoogte), Azimuth en dwarskrachtcompensatie. 2 extra contragewichten worden bijgeleverd wat de toepassing van veel modellen MM of MC elementen mogelijk maakt.
     

Draaischijf

 

Stofkap

Model GD2.25 wordt geleverd met een laser gesneden helder acryl draaischijf van 25 mm hoog (2100 gram).  De draaischijf is na het snijden op een precisie-draaibank gekalibreerd.   Alle modellen worden geleverd met een stofkap van helder acryl. De hoeken zijn met warmte gebogen. De kap is hierdoor naadloos en niet verlijmd. De kap is niet scharnierend.
     
   

Aansluitingen

    Alle modellen zijn voorzien van vergulde RCA aansluitingen en een gescheiden aardconnector.
     

Specificaties
- Behuizing: 2 ontkoppelde 25 mm hoge HD fiber sokkels
- Toonarm: 9 inch toonarm met aluminium armbuis.
- Element: niet meegeleverd
- Aandrijving: ronde en naadloze siliconenrubber snaar
- Motor: 24 V. AC synchroonmotor
- Ontkoppeling: motor door afgestemde veren op de eerste sokkel, toonarm en lager door fysieke
   separatie op de tweede sokkel.
- Snelheden: 33? en 45 omwentelingen per minuut
- Toerentalkeuze: door omleggen snaar
- Draaischijf: 25 mm/ 2100 gram laser gesneden en vervolgens gekalibreerd op precisie draaibank.
   Vervaardigd uit helder acryl.
- Dwarskrachtcompensatie: mechanisch d.m.v. gewichtje
- Afmetingen: (BxDxH) 450 x 365 x 156 mm
- Gewicht: 11,7 Kg
- Afwerking: meerdere lagen satijn zwarte of satijn witte krasbestendige ovengeharde lak

Meegeleverde accessoires
- Aansluitkabels (RCA)
- Externe voeding 230V > 24V. AC / 500 mA
- Stofkap van volledig transparant (helder) acryl
- Handleiding
- Inbouwmal voor element
- Gewichtje voor dwarskrachtcompensatie
- 2 x extra contragewicht voor toonarm