PolyTable Draaitafel

   

PolyTable van George Merrill
Al in de vroege jaren 70 bedacht en produceerde George E. Merrill modificaties aan platenspelers. De opgebouwde kennis en ervaring werd in een later stadium vertaald in een eigen product. Nieuwe ervaringen, nieuwe technieken, nieuwe materialen, uitgebreide research en vooral luisteren hebben uiteindelijk geleid tot de GEM Polytable. De technieken en materialen die in de PolyTable zijn verwerkt, zijn stuk voor stuk uniek te noemen. Denk aan zaken als Rubber Elastomeric Acoustic Laminate, koolstof versterkt kurk en digital motordrive, Waar mogelijk wordt het gebruik van metaal vermeden.

Het best is de PolyTable te vergelijken met een Formule 1 bolide waar de body vanaf is gehaald en alleen het hoogst noodzakelijke in beeld komt. Een PolyTable kan in de basisuitvoering zonder arm worden geleverd. Ook worden modellen geleverd met 9, 10 of 12 inch toonarmen. Het aanpassen van armboards voor specifieke toonarmen is mogelijk.

De PolyTable wordt geleverd met een standaard voedingsadapter. Tegen meerprijs is een digital motordrive leverbaar. Met een nauwkeurigheid van twee ppm (parts per million) wordt een ultieme gelijkloop gerealiseerd en het ontwerp isoleert de motor van het stroomnet. Resultaat is de opschoning van micro-informatie dat leidt tot een betere afbeelding, detaillering en realisme. We presenteren de PolyTable van George Merrill; de essentie van de draaitafel.