Modular Questar MM - Moving Magnet Phono Voorversterker

 

 

Omschrijving
Met de Questar MM biedt Heed een kwalitatief zeer hoogwaardige en voordelige MM phono-voorversterker. De schakeling van de Questar MM is gelijk aan het MM circuit uit de Quasar.  De basis van de Questar MM is een volledig metalen en afgeschermde behuizing met hierin een discreet opgebouwd (geen IC's) versterker-board. De dubbel mono opbouw, 2 traps RIAA correctie (passief en actief) en het gebruik van hoogwaardige componenten met nauwe toleranties op een versterker-board zonder kabelverbindingen garanderen een uitstekende signaal-ruisverhouding. Een versterker met 18 dB headroom maakt aansluiting van alle gangbare MM elementen zonder verdere instellingen mogelijk.
De Questar MM is voorzien van vergulde aansluitingen en wordt geleverd met de externe X-PSU40 voeding. Een externe voeding voorkomt of reduceert elektromagnetische instraling; maakt de Questar MM stiller en opwaardering  met de optioneel leverbare Q-PSU III mogelijk.


inclusief de X-PSU40 voedingsmodule

Specificaties
- Input: 1x stereo RCA
- Output: 1x stereo RCA
- Frequency response: 20 Hz 20kHz
- Input sensitivity: 3 mV
- Input impedance: 47 kΩ
- Gain: 42 dB
- Dimensions (W x H x D): 9.5 x 7.5 x 22 cm

Q-PSU III
Deze zeer stabiele en krachtige externe voeding is voorzien van twee gescheiden outputs waarmee meerdere Heed apparaten van (meer) stroom kunnen worden voorzien. Bij toepassing in combinatie met de Quasar III is de Q-PSU III noodzakelijk, in combinatie met de Questar MM en MC een optie.

Reviews