Modular Questar MC - Moving Coil Phono Voorversterker

 

 

Omschrijving
Met de Questar MC biedt Heed een kwalitatief zeer hoogwaardige en voordelige MC phono-voorversterker. De basis van de Questar MC is een volledig metalen en afgeschermde behuizing met hierin een discreet opgebouwd (geen IC's) versterker-board. De dubbel mono opbouw, 2 traps RIAA correctie (passief en actief) en het gebruik van hoogwaardige componenten met nauwe toleranties
op een versterker-board zonder kabelverbindingen garanderen een uitstekende signaal-ruisverhouding.
De gebruikte schakeling in de Questar MC is grotendeels gebaseerd op de schakeling zoals toegepast in de Quasar phono-voorversterker. Vaste instellingen voor MC elementen met een spanningsafgifte tussen 300 en 600 V/100 Ohm en een headroom van 18 dB maken  het gebruik van dipswitches overbodig. De Questar MC is voorzien van vergulde aansluitingen en wordt geleverd met de externe X-PSU40 voeding.  Een externe voeding voorkomt of reduceert elektromagnetische instraling; maakt de Questar MC stiller en opwaardering  met de optioneel leverbare Q-PSU III mogelijk.


inclusief de X-PSU40 voedingsmodule

Specificaties
- Input: 1x stereo RCA
- Output: 1x stereo RCA
- Frequency response: 20 Hz 20kHz
- Input sensitivity: 220 V
- Input impedance: 100 Ω
- Gain: 64 dB
- Dimensions (W x H x D): 9.5 x 7.5 x 22 cm

Q-PSU III
Deze zeer stabiele en krachtige externe voeding is voorzien van twee gescheiden outputs waarmee meerdere Heed apparaten van (meer) stroom kunnen worden voorzien. Bij toepassing in combinatie met de Quasar III is de Q-PSU III noodzakelijk, in combinatie met de Questar MM en MC een optie.

Reviews