HEED Modular Canalot III hoofdtelefoonversterker

 

 

Heed hoofdtelefoonversterkers
Hoofdtelefoons kunnen worden beschouwd als kwalitatief hoogwaardige luidsprekers. Waar luidsprekers worden aangestuurd in volts nemen hooftelefoons genoegen met millivolts. Hierdoor is de vervorming bij hoofdtelefoons veel lager. Ook worden in hoofdtelefoons, met hier en daar een uitzondering, geen wisselfilters (X-Overs) toegepast. Een hoofdtelefoon uitgang op een geÔntegreerde versterker is vaak niet meer dan een aftakking van de luidsprekeruitgangen met een kleine schakeling om het vermogen te reduceren en een drukknop op het frontpaneel. Een aparte hoofdtelefoonversterker biedt uitkomst.

Canalot III
De Heed Canalot III hoofdtelefoonversterker is een compacte unit met op het front een 2 stuks 6,35 mm (Jack/ TRS) hoofdtelefoonaansluitingen, een statusled (analoog/digitaal), een ingangskeuze schakelaar (analoog/digitaal) en een volumeregelaar. De Canalot III is opgebouwd uit een in Klasse-A geschakelde eindversterker in combinatie met Heedís unieke Transcap technologie. De Canalot III biedt mogelijkheid tot inbouw van een hoogwaardige 24bit/192kHz DAC (S/PDIF via RCA). De meerprijs voor deze DAC is 210 euro. Door de meervoudige, schakelbare ingangen (lijn en digitaal) en een lijnuitgang is de Canalot III ook inzetbaar als voorversterker voor aansturing van actieve luidsprekers. Door de extreem lage uitgangsspanning is kanaalgelijkheid van groot belang. Hiervoor wordt een speciaal geselecteerde ALPS Bluevelvet volumeregelaar met een kanaalgelijkheid van ≥ 0,5dB toegepast. De in Klasse-A geschakelde eindversterker in de Canalot III stuurt hoofdtelefoons met impedanties tussen 8Ω en 600Ω probleemloos aan. Het uitgangsvermogen aan 8Ω benadert 1 Watt, genoeg om een normale luidspreker met hoog rendement aan te sturen. De Canalot III wordt geleverd zonder voedingsmodule. De Canalot III dient van spanning te worden voorzien door toevoeging van de Q-PSU III voedingsmodule.

Specificaties Canalot III
- Ingangen: 1 x line/ 1 x S/PDIF (RCA)
- Uitgangen: 1 x line, 2 x 6,35 mm (ľĒ Jack/ TRS)
- Ingangsimpedantie: 10 kΩ
- Ingangsgevoeligheid: 320 mV
- Uitgangsvermogen: 20 mW (600Ω)/ 800 mW (8Ω)
- S/R verhouding: ≥ 100dB
- Vervorming: <0,03% (56Ω/1 kHz)
- Frequentie respons: 6Hz - 260kHz (+/- 1,0dB)
- Afmetingen: 9,5 x 7,5 x 25 cm

Q-PSU III voedingsmodule
De Canalot III wordt geleverd met Heedís X-PSU40 externe voedingsmodule. Opwaardering is mogelijk door toevoeging van de Q-PSU III voedingsmodule. De meerprijs kunt u terug vinden in de prijslijst.

Specificaties Q-PSU III voeding
- Type voeding: gestabiliseerd
- Geschikt voor: Quasar / Questar
- Afmetingen (cm): 9,5 x 7,5 x 22