NTEC SILVER 1002 Interlink
Symmetrische interlink op basis van UP-OCC zilver
afgemonteerd met ETI Silver Link connectors


Symmetrische kabel met 2 massief UP-OCC zilver geleiders (≥ 99,99999 %) De geleiders zijn samengesteld uit 1 massieve UP-OCC monokristal zilveren ader van 0,332 mm² (AWG22) in rode en blauwe PE (polyetheen) isolatie en worden gescheiden door 5 luchtgevulde PE buisjes en gewikkeld in Teflon®. Volledige (100 %) afscherming geschiedt door middel van een gevlochten verzilverd koper (HP-OFC) mantel en aluminium opgedampte Mylar® folie. Het geheel wordt gewikkeld in papier om verkleving met de soft PVC binnenmantel en de vuilafstotende PVC buitenmantel te voorkomen. De toepassing van een Soft PVC binnenmantel is om microfonie te voorkomen. De totale diameter inclusief buitenmantel is Ø 11,5 mm.

Leverbaar in de lengtes tot 1mtr of tot 2mtr stereo met RCA of XLR connectors
 (langere lengtes zijn in overleg mogelijk )

ETI Silver Link RCA Connectors
De ETI Silver Link is de geëvolueerde Silver Bullet Plug. De Silver Link is gelijk aan de Link echter de koperen onderdelen zijn vervangen door 99,99 % puur zilver (IACS 105). Het connectorhuis is tevens dielectric (isolatiemateriaal) en gemaakt van Delrin®, een hittebestendig materiaal dat solderen met hoge temperaturen mogelijk maakt. Voordelige connectoren zijn veelal voorzien van eenvoudige plastic isolatie wat tijdens het soldeerproces smelt of deformeert. Om instraling van buitenaf (EMI/RF) te voorkomen wordt de connector geleverd in een schroefbare aluminium behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en zwart) en dient door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. Kabels met een diameter tot 12 mm. kunnen probleemloos worden gemonteerd. Alle verbindingen in de Silver Link RCA connector dienen te worden gesoldeerd.

ETI Kryo XLR Connectors
Het connectorhuis is gefreesd uit één stuk Tellurium koper (IACS95) en vervolgens verzilverd. Het dielectric (isolatiemateriaal) in het connectorhuis is gemaakt van Teflon®: een hittebestendig materiaal dat solderen met hoge temperaturen mogelijk maakt. Teflon® wordt, na of in combinatie met lucht, doorgaans beoordeeld als het meest hoogwaardig en klankneutraal dielectric. Alle contactpennen van zowel de male als female XLR zijn uit één stuk gefreesd. Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verzilverd. De zilverlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. De connector wordt vervolgens cryogeen behandeld. Om in- en afstraling (EMI/RFI) te voorkomen wordt de connector gemonteerd in een messing behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood) en dient, waar nodig, door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. ETI XLR connectors geven een extreme klankverbetering t.o.v. de standaard XLR connectors. Doorgaans zijn de XLR female contactpennen verende en onder grote tolerantie geproduceerde nikkel (IACS16) pennen. Nikkel is een van de slechts geleidende metalen en bovenal een klankmatig inferieur product. De contact pennen in alle ETI Kryo connectors zijn binnen minimale toleranties op de normen gefreesd uit Tellurium koper (IACS95). De signaalverbindingen van de Kryo XLR connector dienen te worden gesoldeerd. Kabels met een diameter tot 14 mm. kunnen probleemloos worden gemonteerd.