NTEC BLUE 3002 Interlink
Symmetrische interlink op basis van verzilverd UP-OCC koper
afgemonteerd met ETI Kryo connectors


Symmetrische kabel met 2 getwiste en deels verzilverde UP-OCC mono-chrystal koper geleiders (≥99,99999 %) De geleiders zijn omhuld met rode en blauwe PE (polyetheen) isolatie en samengesteld uit 1 centrale ader van 0,203 mm² (AWG24) en omliggend een hybride van 6 getwiste strengen van 6 aders van 0,032 mm² (AWG32). Hiervan zijn 3 strengen koper en 3 strengen verzilverd koper (10 μm). Een complete geleider is derhalve 0,653 mm2 (AWG 19). Dubbele en volledige (100 %) afscherming geschiedt door middel van een gevlochten UP-OFC koper mantel in een met koper opgedampte Mylar folie. Het geheel wordt gewikkeld in papier om verkleving met de soft PVC binnenmantel en de vuilafstotende PVC buitenmantel te voorkomen. De toepassing van een soft PVC binnenmantel is om microfonie te voorkomen. De totale diameter inclusief buitenmantel is Ø 10,7 mm.

Leverbaar in de lengtes tot 1mtr of tot 2mtr stereo met RCA of XLR connectors
 (langere lengtes zijn in overleg mogelijk )

ETI Kryo RCA Connectors
Alle signaal dragende delen zijn niet gegoten maar machinaal vervaardigd (CNC) uit Tellurium koper (IACS 95). Een CNC productieproces maakt het mogelijk overbodig materiaal weg te frezen met als resultaat een zeer robuuste connector met weinig massa. Zo is het mogelijk de massa van de signaaldragende middenpen te reduceren; de middenpen is hol en heeft een wanddikte van slechts 0,6 mm. Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verzilverd. De zilverlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. De connector wordt vervolgens cryogeen behandeld. Om instraling (EMI/ RFI) te voorkomen wordt de connector gemonteerd in een schroefbare messing behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood en dient, waar nodig, door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. Het connectorhuis is tevens dielectric (isolatiemateriaal) en gemaakt van Delrin®; een hittebestendig materiaal dat solderen met hoge temperaturen mogelijk maakt. Voordelige connectors zijn veelal voorzien van eenvoudige plastic isolatie dat tijdens het soldeerproces smelt of deformeert. De signaalverbindingen van de Kryo RCA connector dienen te worden gesoldeerd. Kabels met een diameter tot Ø 11,6 mm. kunnen probleemloos worden gemonteerd.

ETI Kryo XLR Connectors
Het connectorhuis is gefreesd uit één stuk Tellurium koper (IACS95) en vervolgens verzilverd. Het dielectric (isolatiemateriaal) in het connectorhuis is gemaakt van Teflon®: een hittebestendig materiaal dat solderen met hoge temperaturen mogelijk maakt. Teflon® wordt, na of in combinatie met lucht, door gaans beoordeeld als het meest hoogwaardig en klankneutraal dielectric. Alle contactpennen van zowel de male als female XLR zijn uit één stuk gefreesd. Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verzilverd. De zilverlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. De connector wordt vervolgens cryogeen behandeld. Om in- en afstraling (EMI/RFI) te voorkomen wordt de connector gemonteerd in een messing behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood) en dient, waar nodig, door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. ETI XLR connectors geven een extreme klankverbetering t.o.v. de standaard XLR connectors. Doorgaans zijn de XLR female contactpennen verende en onder grote tolerantie geproduceerde nikkel (IACS16) pennen. Nikkel is een van de slechts geleidende metalen en bovenal een klankmatig inferieur product. De contact pennen in alle ETI Kryo connectors zijn binnen minimale toleranties op de normen gefreesd uit Tellurium koper (IACS95). De signaalverbindingen van de Kryo XLR connector dienen te worden gesoldeerd. Kabels met een diameter tot 14 mm. kunnen probleemloos worden gemonteerd.