NTEC 3005 Luidsprekerkabel
2 x 2,62 mm op basis van puur en verzilverd UP-OCC koper
met ETI Link of ETI Kryo connectors


Luidsprekerkabel met 2 x 3 getwiste en deels verzilverde ≥ 99,99999 % UP- OCC monokristal koper geleiders. De geleiders zijn voorzien van een rode en zwarte PE (polyetheen) isolatie. De 6 geleiders met een buitendiameter van 2,15 mm en een binnendiameter van 1,15 mm zijn samengesteld uit een hybride van 2 aders van 0,205 mm /AWG24, 6 aders van 0,040 mm/AWG31 en 32 aders van 0,006 mm/ AWG39 deels verzilverd UP-OCC koper. Een complete geleider is derhalve 0,823 mm/ AWG18. 3 geleiders samengevoegd zijn 2,62 mm/ AWG13 (3 rode geleiders voor plus en 3 zwarte geleiders voor min) De geleiders liggen getwist rondom een centraal koord van PVC. Het geheel is gewikkeld in papier om verkleving met de vuilafstotende PVC buitenmantel te voorkomen. De totale diameter inclusief buitenmantel is 12,5 mm.

Leverbaar in de lengtes in sets van 2,5 of 3mtr stereo met Banana of Spades connectors
 (langere lengtes zijn in overleg mogelijk )

ETI LINK BANANA Connectors
De ETI Link Banana is vervaardigd uit n stuk Tellurium koper (IACS95). Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verguld. De goudlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. Om instraling van buitenaf (EMI/RF) te voorkomen wordt de connector geleverd in een schroefbare aluminium behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood) en dient door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. Kabels met een diameter tot 12 mm kunnen probleemloos worden gemonteerd. Een verend mechanisme ontbreekt. De uiterst precieze ETI CNC productiemethode genereert een licht overmaatse holle pen met meervoudige onder een hoek gefreesde verticale sleuven. De pen wordt met een lichte (rechtse) draaibeweging in de connector geschoven. Op deze wijze wordt een perfecte contactoverdracht gerealiseerd. Het hoogwaardige materiaal in combinatie met een geringe massa maakt dit de klankmatig meest overtuigende banana connector. De connector is echter fragiel en best geschikt voor permante installatie. Bij veelvuldige demontage adviseert ETI het gebruik van Kryo spades.

ETI KRYO BANANA Connectors
De ETI Kryo banana is vervaardigd uit n stuk Tellurium koper (IACS95) Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verzilverd. De zilverlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. De connector wordt vervolgens cryogeen behandeld. Om in- en af-straling (EMI/RFI) te voorkomen wordt de connector gemonteerd in een schroefbare messing behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood) en dient, waar nodig, door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. Een verend mechanisme ontbreekt. De uiterst precieze ETI CNC productiemethode genereert een licht overmaatse holle pen met meervoudige onder een hoek gefreesde verticale sleuven. De pen wordt met een lichte (rechtse) draaibeweging in de connector geschoven. Op deze wijze wordt een perfecte contactoverdracht gerealiseerd. Het hoogwaardige materiaal in combinatie met een geringe massa maakt dit de klankmatig meest overtuigende banana connector. De connector is echter fragiel en best geschikt voor permante installatie. Bij veelvuldige demontage adviseert ETI het gebruik van Kryo spades.

ETI KRYO SPADE Connectors
De ETI Kryo spade is vervaardigd uit n stuk Tellurium koper (IACS95) Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verzilverd. De zilverlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. De connector wordt vervolgens cryogeen behandeld. Om in- en af-straling (EMI/ RFI) te voorkomen wordt de connector gemonteerd in een schroefbare messing behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood) en dient, waar nodig, door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. De Kryo spade is niet samengesteld of geforceerd. Een spade wordt onder een hoek in het chassisdeel bevestigd. Om materiaalverlies tijdens de productie te beperken wordt veelal een hybride van een gebogen strip koper met een strip messing (IACS 28) gecombineerd of worden 2 delen met klinknagels verbonden. Een ETI Kryo spade is vervaardigd uit n stuk Tellurium koperstaaf. Op deze wijze wordt een optimale geleiding gerealiseerd. Het hoogwaardige materiaal in combinatie met de unieke productiemethode maakt dit de klankmatig meest overtuigende spade connector. De connector is zeer degelijk en geschikt voor veelvuldige demontage. Het gebruik van ETI bananas i.p.v. spades heeft wanneer mogelijk onze voorkeur.