NTEC 3002 Luidsprekerkabel
 2 x 6,63 mm² op basis van UP-OCC monokristal koper
met ETI Link of ETI Kryo connectors


Luidsprekerkabel met 2 getwiste ≥ 99,99999 % UP-OCC monokristal koper geleiders. De geleiders zijn voorzien van een rode en groene PP (polypropeen) isolatie. Elke geleider is opgebouwd uit 19 identieke aders van 0,326 mm² / AWG22 UP-OCC koper. 19 aders samengevoegd zijn 6,3 mm²/ AWG9. Elke geleider is vervolgens omhuld in een soft PVC mantel. Het geheel is opgenomen is gewikkeld in een filamentvlies (doek/ textiel) om verkleving met de tweede soft PVC binnenmantel en de vuilafstotende PVC buitenmantel te voorkomen. De toepassing van een soft PVC binnenmantel is om microfonie te voorkomen. De totale diameter inclusief buitenmantel is Ø 23,0 mm.

Leverbaar in de lengtes in sets van 2,5 of 3mtr stereo met Banana of Spades connectors
 (langere lengtes zijn in overleg mogelijk )

ETI KRYO BANANA Connectors
De ETI Kryo banana is vervaardigd uit één stuk Tellurium koper (IACS95) Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verzilverd. De zilverlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. De connector wordt vervolgens cryogeen behandeld. Om in- en af-straling (EMI/RFI) te voorkomen wordt de connector gemonteerd in een schroefbare messing behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood) en dient, waar nodig, door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. Een verend mechanisme ontbreekt. De uiterst precieze ETI CNC productiemethode genereert een licht overmaatse holle pen met meervoudige onder een hoek gefreesde verticale sleuven. De pen wordt met een lichte (rechtse) draaibeweging in de connector geschoven. Op deze wijze wordt een perfecte contactoverdracht gerealiseerd. Het hoogwaardige materiaal in combinatie met een geringe massa maakt dit de klankmatig meest overtuigende banana connector. De connector is echter fragiel en best geschikt voor permante installatie. Bij veelvuldige demontage adviseert ETI het gebruik van Kryo spades.

ETI KRYO SPADE Connectors
De ETI Kryo spade is vervaardigd uit één stuk Tellurium koper (IACS95) Na vervaardiging worden de Tellurium koper onderdelen gereinigd en vervolgens verzilverd. De zilverlaag (≥ 10μ) wordt direct op het Tellurium koper aangebracht. De connector wordt vervolgens cryogeen behandeld. Om in- en af-straling (EMI/ RFI) te voorkomen wordt de connector gemonteerd in een schroefbare messing behuizing. De behuizing is voorzien van een kanaalindicatie (wit en rood) en dient, waar nodig, door middel van twee schroeven ook als trekontlasting. De Kryo spade is niet samengesteld of geforceerd. Een spade wordt onder een hoek in het chassisdeel bevestigd. Om materiaalverlies tijdens de productie te beperken wordt veelal een hybride van een gebogen strip koper met een strip messing (IACS 28) gecombineerd of worden 2 delen met klinknagels verbonden. Een ETI Kryo spade is vervaardigd uit één stuk Tellurium koperstaaf. Op deze wijze wordt een optimale geleiding gerealiseerd. Het hoogwaardige materiaal in combinatie met de unieke productiemethode maakt dit de klankmatig meest overtuigende spade connector. De connector is zeer degelijk en geschikt voor veelvuldige demontage. Het gebruik van ETI bananas i.p.v. spades heeft wanneer mogelijk onze voorkeur.