CD Spelers & Versterkers

   

“Het kloppend hart” van een installatie is een bekende term als wordt verwezen naar een versterker. Het Nieuw-Zeelandse familiebedrijf Perreaux doet hier nog een schepje bovenop door het credo “Heart and Soul”. Niet alleen voeden de versterkers van Perreaux de gehele keten, Perreaux elektronica geeft een installatie ziel. Arrogant? Nee. Pretentieus? Nee. Muzikaal? 100%. Vanaf de oprichting in 1974 heeft Perreaux altijd gestreefd naar de perfecte recreatie van een muzikaal evenement. Het zal niet verbazen dat de wortels van Perreaux in de professionele audio liggen. Dit streven naar realiteit heeft Perreaux vermengd met de toepassing van nieuwe technologieën, unieke ontwerpen, het gebruik van uitsluitend hoogwaardige componenten en vooral het steeds verbeteren van het eigen kunnen. Na grondige bestudering van buizen, bijbehorende klankeigenschappen en jarenlange ervaring, hebben de ontwerpers van Perreaux de MOSFET uiteindelijk de klank meegegeven die naar perfectie neigt. Inmiddels heeft Perreaux een indrukwekkende line-up van elektronica, welke handgemaakt en van onder tot boven gecontroleerd de fabriek in Auckland verlaat.

Audiant Series
De Audiant lijn weet een elegant ontwerp te combineren met eigentijdse hoge resolutie technologie. De lijn is opgebouwd uit een 80 Watt geïntegreerde versterker, een 32-bit USB DAC en een 100 Watt stereo eindversterker. Ieder apparaat zit bomvol innovatieve eigenschappen die menigeen in vervoering zal brengen. Beginnend bij het uiterlijk merk je al met iets speciaals te maken te hebben. High-end kan er wel degelijk mooi uitzien. Meer dan 30 jaar ervaring komt samen er zorgt ervoor dat de luisteraar opnieuw in vervoering zal raken van wat vaak over het hoofd wordt gezien; de muziek! De Audiant 80i bevestigde de ontwerpers wat ze al vermoedden. Vorm en functie werden samengevoegd in een wel heel esthetisch bekoorlijk pakket. De muziek pakt je meteen, is doeltreffend en gecontroleerd. De MOSFET eindtrappen en de Klasse A voorversterkertrappen geven de geïntegreerde versterker een potent, dynamisch en beschaafd karakter. Vier analoge lijningangen waarvan één MM Phono complementeren de vier digitale. De USB ingang is a-synchroon 24-bit/96kHz. Voor wie een stapje hoger wil of een home theatre set wil samenstellen is er een pre-out, line-out en home theatre-loop. Terwijl de Audiant 100p eindversterker de opwaardering naar meer controle en autoriteit kan zijn, vormt de DP32 USB DAC/voorversterker de opmaat naar een super combinatie. Deze voorversterker beschikt over een hoogwaardige 32-bits DAC met volledig gebalanceerde analoge audioschakelingen en een overvloed aan ingangsopties. Zes digitale ingangen, 32-bit/192kHz voor AES/EBU, S/PDIF en toslink, 24-bit/192kHz voor asynchrone USB. Gebalanceerde en ongebelanceerde analoge ingangen. Kortom, topklasse.

éloquence Series
Deze naam maakt het al duidelijk. Welbespraaktheid, overtuigingskracht. Alle hoogstandjes van Perreaux’ design worden hier verenigd. Veel kracht, MOSFET uitgangstrappen, lage vervorming, superieure controle over de luidsprekers en excellente bouw. Het kloppende hart van de éloquence versterkers zijn speciaal ontworpen, overgedimensioneerde ringkerntransformatoren met een XQ kern en magnetische afscherming. Dynamisch, autoritair en vastberaden. Ultra lage vervormings- en ruiswaarden geven een schoon beeld. Het geheel geeft open presentatie en een 3D afbeelding die je alleen van extreme high-end verwacht. Standaard aanwezig zijn 6 ongebalanceerde analoge ingangen en 1 gebalanceerde. Optionele uitbreidingen als een 24-bit/192kHz DAC en MM/MC Phono voorversterking zorgen voor een optimale aanpassing aan ieder denkbare bron. De 250i heeft zelfs een eigen hoofdtelefoonversterker en aansluiting voor een MP3 speler standaard aan boord. En steeds staat maar één ding voorop; kwaliteit. En dat hoor je.

Prisma Series
De Prisma lijn sluit de gelederen van de Perreaux’ line-up. In deze no-nonsense lijn van topmodellen vinden we een voorversterker, een stereo eindversterker, een mono eindversterker en een cd speler. Niet meer, niet minder. Dat is dan ook precies wat opvalt aan de Prisma Serie: er zit niets teveel op. Minimalistisch in alle opzichten, behalve één: klank. Perreaux laat zien zeer goed te weten waar het mee bezig is. De Prisma Serie mag tot de absolute high-end gerekend worden. Alleen zie je dit niet direct in de prijs terug. Een echt knappe prestatie. De SM6 mkII voorversterker is een volledig gebalanceerd ontwerp. Gebruik makend van discrete Klasse-A signaal- en inputstages wordt een muzikaliteit bereikt waar velen van dromen. Maar liefst zes gereguleerde en gescheiden voedingen zorgen voor superschone analoge secties, die hierdoor extra diepte en resolutie laten horen. Het grote frequentiebereik van de SM6 mkII laat het gehele audiospectrum met gemak reproduceren. Een keur aan aansluitingen maakt het mogelijk om alle denkbare bronnen te verbinden. Vanzelfsprekende partners voor deze voorversterker zijn de Prisma 350 stereo eindversterker en de Prisma 750 mono eindversterkers. Deze no-compromise ontwerpen hebben brute kracht en finesse tegelijkertijd. Stemmen worden levensecht en geproportioneerd neergezet in een soundstage om van te dromen. Alles is in overvloed aanwezig. Alleen als nog meer controle nodig is, komt de keuze voor de monoblokken in beeld. Uiteraard krijg je er op alle vlakken een schepje bovenop, maar het zou de 350 tekort doen hem hiermee te overbieden. Als de finesses van deze zwaargewichtcombinaties gehoord worden, zullen velen de mond gesnoerd worden. De prijs/prestatie verhouding is ongehoord goed. Om de filosofie van Perreaux helemaal te doorgronden is het aan te bevelen de keten te complementeren met een CD1 CD speler. De rust en het detail ten opzichte van andere spelers is een ware belevenis.