NEW HORIZON GD3 Draaitafel

 

 

GD3
Het topmodel van New Horizon heet GD3. Met drie ontkoppelde sokkels wordt optimale demping verkregen en de vering nog beter verdeeld. De toonarm meet 9 inch en is van aluminium. Het plateau is 25mm dik en weegt maar liefst 2100 gram. Met 165mm hoogte steekt hij met kop en schouder boven zijn twee broers uit. Er worden twee extra contragewichten meegeleverd en een set specifiek gereedschap voor de arminstelling. De GD3 kost overigens Ä1.499 exclusief element.

HD Triple Plinth   Synchronous AC motor

De stijve basis zoals in model GD1 wordt verdrievoudigd in model GD3. Drie lagen MDF HD van verschillende dikte worden van elkaar ontkoppeld door een 2 lagen isolerend en resonantiedempend materiaal. Het resultaat is een nog efficiŽntere ontkoppeling van de motor op laag 1 van het lager van de draaischijf op laag 2 en de arm en element op laag 3. Het constructieve materiaal is wederom gelijk: samengeperst houtpulp en kunstharsen, bekend als MDF HD.

 

Het kloppend hart van de draaitafel is een compacte 24 Volt AC synchroon motor met extreme gelijkloop. Een AC motor is ongevoelig voor spanningsvariaties in het lichtnet; de gelijkloop wordt gegarandeert door de netfrequentie. Het hoge koppel en de rotatiesnelheid van 500 rpm van deze motor dragen actief bij aan een correcte en stabiele snelheid van de draaischijf.

     
Mechanical suspension   Belt drive
Bij een draaitafel is de grootste interne bron van contactgeluiden en resonanties de motor. De motor dient zoveel mogelijk te worden geÔsoleerd van alle andere delen van de draaitafel. De motorisolatie in de New Horizon draaitafels wordt mogelijk gemaakt door een uniek mechanisch veringsysteem. Door middel van stalen precisie veren, gekalibreerd op het zwevende gewicht van de motor en de aandrijving wordt de overdracht van trillingen naar de sokkel efficiŽnt geblokkeerd   De aandrijving door de poelie op de draaischijf wordt verzorgt door een ronde siliconen rubber snaar. Een siliconensnaar is langer vormvast (rekt niet) en heeft een langere levensduur.

                            Dustcover
Alle modellen worden geleverd met een stofkap van helder acryl. De hoeken zijn met warmte gebogen. De kap is naadloos en niet verlijmd. De kap is niet scharnierend

     
Inverted bearing   Aluminum 9 inch. Arm
New Horizon draaitafels onderscheiden zich door de toepassing van omgekeerde lagers. Een 3 delig lager van twee aluminium chassisdelen en een RVS kogel garandeert een perfecte en stille rotatie. Een keramische kogel is als optie leverbaar.   Model GD3 wordt geleverd met een rechte 9" arm met aluminium armbuis in een 2 punts lager. De arm is uitgebreid instelbaar. Naast azimuth en dwarskrachtcompensatie is ook de VTA (armhoogte) instelbaar. Twee extra contragewichten worden bijgeleverd wat de toepassing van veel modellen MM of MC elementen mogelijk maakt.
     

Methacrylate platter

 

Output on RCA terminals

Model GD3 wordt geleverd met een laser gesneden helder acryl draaischijf van 25 mm hoog (2200 gram). De draaischijf is na het snijden op een precisie-draaibank gekallibreerd.   Alle modellen zijn voorzien van vergulde RCA aansluitingen en een gescheiden aardconnector.
     

Specifications
- Behuizing: 3 ontkoppelde HD Fiber plateaus
- Toonarm: 9" Aluminium Arm
- Element: Niet meegeleverd
- Aandrijving: Uitwendige siliconen snaar
- Motor: AC Synchroonmotor 24V./ 500 tpm.
- Ontkoppeling Motor: door afgestemde veren op plateau 1,
   toonarm door separatie op ontkoppeld tableau 2,
   lager en draaischijf door separatie op ontkoppeld plateau 3.
- Snelheden: 33⅓ en 45 omwentelingen per minuut
- Toerentalkeuze: Door omleggen snaar
- Draaischijf: 25 mm. / 2100 gram laser gesneden en gekallibreerd op precisie werkbank.
   Vervaardigd uit helder acryl
- Dwarskrachtcompensatie: Mechanisch d.m.v. gewichtje
- Afmetingen (BxDxH): 450 x 365 x 165 mm
- Gewicht ( verzendgewicht): 11.9 (15.3) kg
- Afwerking: Meerdere lagen satijn zwarte of satijn witte krasbestendige ovengeharde lak

Meegeleverde accessoires
- Aansluitkabels (RCA)
- Externe voeding 230 > 24V. AC / 500 mA
- Stofkap van volledig transparant (helder) acryl
- Handleiding
- Inbouwmal voor element
- Gewichtje voor dwarskrachtcompensatie
- 2 x extra contagewicht voor toonarm
- Set specifiek gereedschap voor arminstellingen