NEW HORIZON GD1 Draaitafel

 

 

GD1
Het instapmodel, de GD1 is zo goed als Plug & Play. Zo hup uit de doos, een plaat erop en draaien maar. Uiterlijk verschilt dit model maar weinig van de twee die erboven gepositioneerd zijn. Voor slechts 399,00 euro krijg je een speelklare draaitafel met een 8,6 inch aluminium toonarm, compleet met gemonteerd en afgeregeld AT Carbon MM element. De stijlvol vormgegeven sokkel is, om resonanties effectief te onderdrukken van High Density fiber en de draaischijf is van 10 mm hoog acryl en weegt een respectabele 850 gram. De aandrijving geschiedt middels een AC synchroonmotor (24V/ 500 rpm) welke de noodzakelijke energie naar de draaischijf overbrengt via een ronde en naadloze siliconenrubber snaar. Het wisselen van 33 naar 45 rpm volstaat met het eenvoudig omleggen van deze snaar. De ontkoppeling van de motor wordt gerealiseerd met afgestemde veren. De GD1 weegt 5,9 kg en de draaitafel meet 450 x 365 x 102 mm. Voor dat geld krijg je er nog een stofkap bij ook.

Enkelvoudig HD Fiber sokkel   AC synchroon motor

Model GD1 is opgebouwd op een enkelvoudige sokkel. Het is van groot belang dat de sokkel overdracht van trillingen en resonanties naar de motor, arm en lager beheerst of voorkomt. De toepassing van een mix van samengeperst houtpulp en kunstharsen, bekend als MDF HD garandeert optimale demping. Dit materiaal is zeer glad en zwaar en klankmatig superieur aan massief hout.

 

Het kloppend hart van de draaitafel is een compacte 24 Volt AC synchroon motor met extreme gelijkloop. Een AC motor is ongevoelig voor spanningsvariaties in het lichtnet; de gelijkloop wordt gegarandeerd door de netfrequentie. Het hoge koppel en de rotatiesnelheid van 500 rpm van deze motor dragen actief bij aan een correcte en stabiele snelheid van de draaischijf.

     
Mechanische ontkoppeling   Snaaraandrijving
Bij een draaitafel is de grootste interne bron van contactgeluiden en resonanties de motor. De motor dient zoveel mogelijk te worden geÔsoleerd van alle andere delen van de draaitafel. De motorisolatie in de New Horizon draaitafels wordt mogelijk gemaakt door een uniek mechanisch veringsysteem. Door middel van stalen precisie veren, gekalibreerd op het zwevende gewicht van de motor en de aandrijving wordt de overdracht van trillingen naar de sokkel efficiŽnt geblokkeerd.   De aandrijving door de poelie op de draaischijf wordt verzorgd door een ronde en naadloze siliconenrubber snaar. Een ronde en naadloze snaar zorgt voor een constante energieoverdracht en een goede onderdrukking van de trillingen geproduceerd door de motor tijdens het aandrijfproces. Een ronde siliconenrubber snaar is ook langer vormvast (rekt niet) en heeft een langere levensduur.
     
Omgekeerd lager   Aluminium arm
New Horizon draaitafels onderscheiden zich door de toepassing van omgekeerde lagers. Bij een omgekeerd lager bevindt het rotatiepunt zich op gelijke hoogte met de aandrijving (snaar). De draaischijf hangt over het lager voor een grotere stabiliteit. Een driedelig lager van twee aluminium chassisdelen en een RVS kogel garandeert een perfecte en stille rotatie. Een keramische kogel is als optie leverbaar.   Model GD1 wordt geleverd met een rechte 8,6 inch aluminium arm. De arm is uitgerust met een AT MM element, volledig afgeregeld en klaar voor gebruik. De dwarsdrachtcompensatie is zelfregulerend.

                         Aansluitingen
Alle modellen zijn voorzien van vergulde RCA aansluitingen en een gescheiden aardconnector.

     

Draaischijf

 

Stofkap

Model GD1 wordt geleverd met een laser gesneden helder acryl draaischijf van 10 mm hoog (850 gram).   Alle modellen worden geleverd met een stofkap van helder acryl. De hoeken zijn met warmte gebogen. De kap is hierdoor naadloos en niet verlijmd. De kap is niet scharnierend.
     

Specificaties
- Behuizing: enkelvoudige HD fiber sokkel
- Toonarm: 8.6 inch aluminium toonarm
- Element: AT MM (gemonteerd en afgeregeld)
- Aandrijving: ronde en naadloze siliconenrubber snaar
- Motor: AC synchroonmotor 24V/ 500 rpm
- Ontkoppeling: motor door afgestemde veren
- Snelheden: 33⅓ en 45 omwentelingen per minuut
- Toerentalkeuze: door omleggen snaar
- Draaischijf: 10 mm/ 850 gram laser gesneden helder acryl
- Dwarskrachtcompensatie: mechanisch d.m.v. veer
- Afmetingen (BxDxH): 450 x 365 x 102 mm
- Gewicht: 5,9 kg
- Afwerking: meerdere lagen satijn zwarte of satijn witte krasbestendige ovengeharde lak

Meegeleverde accessoires
- Aansluitkabels (RCA)
- Externe voeding 230V > 24V AC/ 500 mA
- Stofkap van volledig transparant (helder) acryl
- Handleiding
- Inbouwmal voor element
- AT-MM element

Reviews